یزدفردا"سرویس اجتماعی "حوادث"خبرهای پلیس فتای کشور"پليس فتا مازندران به شهروندان هشدار داد : در انجام عمليات هاي بانکي به صورت اينترنتي مراقب فيشينگ بانکي باشند.
به گزارش واحد دریافت خبر پایگاه خبری یزدفردا"،مشخصه اصلي ايميلهاي جعلي ايجاد جذابيت و استرسزايي در ارتباط با يک موضوع خاص و مشخصه اصلي سايتهاي قلابي به تور انداختن مشتريان ناآگاه است.
فيشينگ (Phishing) به تلاش براي به دست آوردن اطلاعاتي مانند نام کاربري، گذر واژه، اطلاعات حساب بانکي و موارد مربوط به حريم خصوصي از طريق جعل يک وب سايت يا آدرس ايميل گفته ميشود.
سرهنگ"حسن محمدنژاد"رئيس پليس فتاي مازندران با بيان اينکه شبکههاي اجتماعي و وب سايتهاي پرداخت آنلاين از جمله اهداف حملات فيشينگ هستند.گفت: در اين روش ابتدا کاربر از طريق ايميل يا آگهيهاي تبليغاتي سايتهاي ديگر به اين صفحه قلابي راهنمايي، سپس از کاربر درخواست ميشود تا اطلاعاتي را که ميتواند مانند اطلاعات کارت اعتباري مهم و حساس باشد، آنجا وارد کند.
وي افزود:در صورت گمراه شدن کاربر و وارد کردن اطلاعات خود، فيشرها به اطلاعات شخص دسترسي پيدا ميکنند. از جمله سايتهاي هدف اين کار ميتوان به پي پال، اي بي و بانکهاي آنلاين اشاره کرد.
سرهنگ محمدنژاد، افزود:در روش فيشينگ، هکرها با استفاده از دامنه مشابه به آدرس اصلي ترغيب ميشوند، بسياري از کاربران ممکن است با ايميلهاي فيشينگ مواجه شده باشند به اين صورت که هکر با موضوعي جذاب و استرسزا کاربر را مجبور ميکند،ايميل را باز کرده يا به آدرس مذکور مراجعه کند.
رئيس پليس فتاي مازندران يکي از مشخصه هاي اصلي اين ايميلها را ايجاد جذابيت و استرسزايي در ارتباط با يک موضوع خاص اعلام کرد.
وي گفت: سبک و سياق محتواي اين ايميلها به شکلي همانند اين مطلب " شما برنده 100 ميليون تومان شدهايد؛ خريد گوشي اپل فقط و فقط با 500 هزار تومان؛ مطالب شگفتانگيز دنياي مجازي در گروه جيميل و..." است.
سرهنگ محمد نژاد با هشدار به شهروندان و کاربران اينترنتي توصيه کرد: اطلاعات شخصي خود را شِير نکنيد و عدم ذخيرهسازي اطلاعات شخصي، نام کاربري، رمز عبور سايتهاي ديگر، اطلاعات کارت اعتباري و... در ايميل، جزو مواردي است که کاربران براي جلوگيري از حمله فيشينگ بايد به آن توجه کنند. به اين صورت هک شدن فقط به ايميل محدود ميگردد و ضرر بيشتر متوجه فرد نخواهد شد.
وي همچنين به موارد ديگري در خصوص پيشگيري از اين عمل مجرمانه در فضاي مجازي اشاره کرد:
پاپ آپ باز نکنيد:
پاپ آپ يا پنجره تبليغاتي به صفحه باز شوندهاي ميگويند که براي کاربر پس از اولين کليک صفحه جديدي به طور اتوماتيک باز ميشود. اين پنجرههاي تبليغاتي براي اولين بار در چت رومها مرسوم شد و مديران از اين طريق بدون اختيار کاربر، براي وي يک تب جديد در مرورگر باز ميکردند که داراي تبليغات بود.
هکرها با استفاده از پاپآپ کاربران را به صفحات مخرب شامل صفحه جعلي و سايت آلوده به بدافزار هدايت ميکنند، براي جلوگيري از باز شدن پاپ آپ بهتر است از مرورگر کروم استفاده شود، همچنين ميتوان از افزونه Ad block Plus Popup در فايرفاکس استفاده کرد.
آنتيويروس را فعال کنيد:
آنتي ويروسهاي نسل جديد قابليت شناسايي تقريبي حملات فيشينگ را دارند. براي مثال آنتيويروس Nod32 داراي امکان Anti Phishing Protection است و صفحات مشکوک را بلاک ميکند.
بروزرساني نسخه مرورگر:
به منظور رفع آسيبپذيريهاي موجود در مرورگر و استفاده از امکانات جديد آن براي جلوگيري از فيشينگ و به خطر افتادن کاربران، بايد نسخه آن بروزرساني شود.
سرهنگ محمد نژاد رئيس پليس فتا استان مازندران در پايان اظهار کرد:در صورت مشاهده هرگونه کلاهبرداري از طريق فيشينگ، آن را از طريق سايت پليس فتا به آدرس بخش "گزارش وب سايت هاي متخلف" گزارش کنيد. .
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
شنبه 23,نوامبر,2024